dimecres, 3 de novembre del 2010

Califòrnia

El 'no' s'ha imposat amb el 54,7% dels vots.

A banda, les eleccions a la Cambra de Representants i al Senat, també són elegits uns quants governadors d'estat i es fan desenes de referèndums i de proposicions locals sobre tota mena de qüestions. El que més expectativa i interès informatiu ha suscitat és el de la legalització de la marihuana a Califòrnia i a Dakota del Sud. Tant a un lloc com a un altre, les proposicions han estat desestimades pels electors: a Califòrnia, el 'no' ha obtingut el 54,7% dels vots.

Aquest referèndum inspirava suspicàcies als països llatinoamericans que en són productors, perquè temien l'impacte d'aquesta regularització. En cas de guanyar l'opció favorable a la legalització, la marihuana s'hauria equiparat al tabac i a l'alcohol en un estat on el cultiu i la venda de 'cannabis' amb finalitats medicinals ja és legal des de 1996.

Mèxic, Colòmbia i l'Amèrica Central en general recelaven d'aquesta legalització, que és incoherent amb la política antidroga dels EUA a la regió. Els presidents de Mèxic i Colòmbia, Felipe Calderón i Juan Manuel Santos, van dir que no es podia criminalitzar la droga, per una banda, i legalitzar-ne el consum i la producció, per una altra.

Font vilawep.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada