dimecres, 27 d’octubre del 2010

Repressió

Nota de Premsa del Club Social de Cànnabis "La MACA"

Arran d'un robatori ocorregut en una de les nostres plantacions, el passat divendres 8 d'octubre ens dirigim a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Martorell, on no ens van permetre realitzar la denúncia fins a ser denunciats per ells per un delicte contra la salut pública aplicant l'article 368 del Codi Penal.
El Club Social de Cannabis (CSC) "La MACA" és una associació legalment constituïda que, entre altres activitats, conrea marihuana per proveir els seus més de 500 socis usuaris de cannabis. Els cultius de la MACA, igual que en altres CSC, són la solució d'un col.lectiu de persones majors d'edat que busquen autoabastir d'una substància que utilitzen sense anar al mercat negre.


Volem denunciar públicament l'actitud de les autoritats que, en comptes de perseguir a aquells que cometen diversos delictes; robatori de propietat privada, violació de domicili i deriva de la sustacia al mercat negre, imposen denúncies als que tenim el valor de denunciar-ho. Això es produeix a més en un marc en el qual cada any es produeix un major nombre de robatoris en plantacions individuals d'usuaris que conreen únicament per al consum propi, i que per por de les possibles conseqüències no s'atreveixen a denunciar-ho.

Volem recordar que la major part de problemes associats a les drogues es deuen a la situació d'il • legalitat en què es troben; crim organitzat, diner negre, adulteració de la substància o accés a les mateixes per menors d'edat.

Entenem que l'actuació dels Mossos d'Esquadra es deu al desconeixement d'una realitat, la dels CSC, cada vegada més estesa per l'Estat espanyol. Creiem que és hora que la Conselleria d'Interior deixi de mirar a un altre lloc i que s'enfronti a la realitat, informant a la policia de l'existència dels CSC, deixant de perseguir els petits cultius d'aquells que només busquen el autoabastir i perseguint als veritables delinqüents.

Mentrestant la MACA i la Federació d'Associacions Cannabicas (FAC) continuarem amb la nostra tasca intentant canviar les polítiques sobre drogues perquè aquestes siguin més justes i eficaces.

Moviment Associatiu cannàbic de Autoconsum, la MACA.
931242216-678113613 - lamacabcn@gmail.com - lamacabcn.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada