divendres, 26 de novembre del 2010

Rebutgen la legalització, però no els impostos.

California . Rebutgen la legalització, però no els impostos.

Oakland, Califòrnia, EUA (AP) - Els californians van rebutjar el consum de la marihuana amb fins recreatius però els votants de tot l'estat estan disposats a recaptar més diners d'una gran font d'ingressos.
El dia de les eleccions, les 10 ciutats amb propostes locals en les seves butlletes de votació van aprovar nous o més alts impostos a les vendes de marihuana, el que va posar la necessitat d'ingressos per sobre de l'estigma del consum d'una droga prohibida a nivell federal.

El mateix va passar a Colorado, on l'ús medicinal de la marihuana va ser aprovat el 2000. Nou municipis van aprovar majors impostos per la venda de productes de marihuana medicinal a aquest any. Fins ara, cap població de Colorado amb la pregunta sobre els impostos en la papereta l'ha rebutjat.
L'acceptació de la droga com una font legítima d'ingressos va subratllar la continuïtat de l'ús de la marihuana en ambdós estats tot i la derrota de la Proposta 19 en les butlletes de Califòrnia.
"Una part de tractar a aquest negoci com qualsevol altre de la ciutat és que necessitem actualitzar el nostre impost d'operació empresarial per incloure", ha indicat Amy Williams, una portaveu del govern de Sagrament, on els votants van aprovar un increment del 4% a l'impost de la venda de marihuana amb finalitats mèdiques.
Altres ciutats van adoptar nous impostos especials a la marihuana, entre aquestes Sant Josep, Long Beach i Oakland, que han lluitat amb dèficit provocats per la recessió i van decidir buscar a la venda de la marihuana els ingressos que necessitaven per cobrir les seves dèficit.
Algunes ciutats van col.locar la mesura en la butlleta de votació per a preparar-se en cas que els electors aprovaren la Proposta 19, que inclou una clàusula que hauria legalitzat el cultiu a petita escala de la marihuana a tot l'estat.
La mesura a Long Beach, que va ser aprovada majoritàriament, hauria cobrat un impost del 15% a les empreses que venguessin marihuana amb fins recreatius.
Els votants en Stockton van imposar un impost del 4% als dispensaris de marihuana amb finalitats mèdiques. La mateixa mesura hauria aplicat un impost del 10% als negocis que venguessin marihuana amb fins recreatius.
Els votants d'Oakland encapçalan aquestes mesures l'any passat en aprovar el primer impost especial del país sobre la marihuana mèdica: el cobrament de 18 dòlars per cada 1.000 que es venen a més de l'impost regular sobre les vendes de la ciutat, que és del 9, 75%. En les eleccions més recents, els votants van decidir elevar aquesta tarifa impositiva a 50 dòlars per cada 1.000 de venda.

Font   La FAC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada