dimarts, 26 d’octubre del 2010

Activisme

VITÒRIA, 25 d'octubre (EUROPA PRESS) -

Una desena d'associacions d'usuaris de cannabis, que segons diuen representen uns 2.500 bascos, compareixeran aquest dimecres davant la Comissió d'Institucions, Justícia i Interior del Parlament basc amb l'objectiu de "reclamar empara legal i seguretat jurídica per als qui cultiven i consumeixen marihuana ".

En un comunicat, els impulsors d'aquesta iniciativa, Martín Barriuso i Iker Val, han destacat que les associacions a les quals representen realitzen des de fa mesos un intens treball amb tots els grups del Parlament, amb els quals s'han reunit en diverses ocasions per exposar les seves demandes a l'Administració pública.
"Tots els partits han estat molt receptius als nostres plantejaments i creiem que hi ha vímets per a un gran consens sobre la necessitat d'oferir seguretat jurídica tant a les associacions com a les persones usuàries de cannabis", han subratllat.
Així mateix, Barriuso i Val han afirmat que el plantejament d'aquest col.lectiu es centra en dues demandes, d'una banda, la creació d'un Registre d'Associacions de persones consumidores de cannabis, on la pròpia Administració tingui la possibilitat de controlar l'activitat d'aquestes entitats , i de l'altra, es reclama l'establiment d'un protocol amb l'Ertzaintza i la Fiscalia, perquè les plantacions legals siguin no només respectades, "sinó protegides per la Policia Autonòmica".
En aquest sentit, els dos responsables han explicat que el cultiu i consum de cànnabis per a ús personal "no és delicte, ni constitueix sanció administrativa, tal com acredita una infinitat de sentències favorables en totes les instàncies judicials". "Per això, ja és hora de regular la relació entre les associacions d'usuaris i l'Administració pública", han afegit.

Mes info http://alacannabis.webnode.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada