dimarts, 24 de febrer del 2015

Alaska es el 3er estat que tambe legalitza.

Alaska es va convertir dimarts en el tercer estat dels Estats Units que legalitza l'ús recreatiu de la marihuana, però els organitzadors no esperen fer celebracions públiques, ja que segueix sent il·legal fumar marihuana en públic.
 

A la ciutat més gran de l'estat, els agents de policia de Anchorage estan preparats per començar a repartir 100 $ de multes per donar el "toke" i assegurar-se que tot es fa a portes tancades.
 

Posant Alaska en la mateixa categoria que l'estat de Washington i Colorado amb marihuana legal va ser l'objectiu d'una coalició que inclou els llibertaris, individualistes i republicans petita governamentals que valoren els drets de privacitat consagrats en la constitució de l'estat d'Alaska.
 

Quan van votar 53-47 per cent al novembre passat per legalitzar el consum de marihuana per adults en llocs privats, van deixar molts dels detalls als legisladors i reguladors per resoldre.
 

Això ha deixat a la confusió en molts assumptes.
 

La iniciativa prohibeix fumar en públic, però no va definir el que això significa, i els legisladors deixar la qüestió al Consell Regulador d'alcohol, que té previst reunir-se dimarts d'hora per parlar d'una resposta d'emergència.
 

Això queda diferents comunitats de tot l'estat per adoptar diferents estàndards del que fumar en públic significa per a ells. En Anchorage, els funcionaris van intentar i van fracassar al desembre de prohibir una nova indústria de la marihuana comercial. Però el cap de policia Marc Mew dir als seus oficials seran l'aplicació estricta de la prohibició de fumar en llocs públics. Fins i tot va advertir a la gent contra el tabaquisme en els seus pòrtics si viuen al costat d'un parc.
 

Però molt al nord, al Pol Nord, fumar a l'aire lliure a la propietat privada estarà bé, sempre que no crea una molèstia, les autoritats van dir que no.
 

Altres funcionaris encara estan discutint una prohibició de cultiu proposat per a la península de Kenai.
 

En alguns aspectes, la confusió continua una realitat de quatre dècades d'Alaska i la seva relació amb la marihuana.
 

Mentre que el 1975 la decisió del Tribunal Suprem d'Alaska protegida possessió de marihuana personal i una iniciativa de 1998 va legalitzar la marihuana medicinal, els legisladors de l'estat dues vegades criminalitzats qualsevol possessió en els últims anys, creant uns llimbs legals imparell.
 

A partir de dimarts, els habitants d'Alaska adults no només pot mantenir i utilitzar l'olla, que poden transportar, créixer i donar a les escombraries. En una segona fase, la creació d'un mercat de la marihuana regulat i gravat, no s'iniciarà fins al 2016 com a molt aviat. Això és aproximadament la mateixa línia de temps d'Oregon, on els votants van aprovar la legalització de la marihuana el mateix dia que va fer Alaska, però la llei allà no entrarà en vigor fins l'1 de juliol l'estat de Washington i els votants de Colorado legalitzar la marihuana a 2012 i les vendes han començat allà.
 

I si bé la possessió ja no és un crim sota la llei estatal, gaudir de marihuana en públic pot portar una multa de $ 100.
 

Això està bé per Dean Smith, una colla fumadora en Juneau que té amics a la presó per delictes de marihuana. "Es deixarà de detenir un munt de gent per delictes no violents", va dir.
 

Els partidaris de la iniciativa van advertir entusiastes colla per mantenir la calma.
"No fer res per donar-li a la seva raó veïns a sentir-se incòmodes amb aquesta nova llei. Estem enmig d'un enorme canvi social i legal", van escriure els organitzadors al Despatx d'Alaska News, el diari més gran de l'estat.
 

Richard Ziegler, que havia estat promovent el que va cridar "Idida-toke" en un gest de complicitat a Carrera Iditarod Trail Sled Dog d'Alaska, a contracor va cancel·lar el seu partit.
 

No hi ha tal retrocés per l'ex reporter de televisió Charlo Greene, ara director general de la Cannabis Club Alaska, que està tenint la seva gran obertura dimarts al centre de Anchorage. Ella ja està empenyent els límits, amb la promesa de regalar males herbes a pacients que paguen "marihuana medicinal" i altres "membres del club."
 

Greene - que va renunciar al seu treball amb una de quatre lletres walkoff en viu per televisió l'any passat per dedicar els seus esforços a l'aprovació de la iniciativa - planeja un toke de celebració a 16:20
 

Mentrestant, els líders natius d'Alaska es preocupen que la legalització portarà noves temptacions a les comunitats que ja s'enfronten altes taxes d'abús de drogues i alcohol, la violència domèstica i el suïcidi.
 

"Quan comencen depenent de fumar marihuana, no sé fins on anirien per obtenir els fons que necessiten per donar-li suport, per mantenir-se a si mateixos", va dir Edward Nick, membre del consell en Manokotak, un remot llogaret de 400 que és predominantment Yup'ik esquimal.
 

Tant l'alcohol i el consum de drogues estan prohibides en el llogaret de Nick 350 milles al sud-oest de Anchorage, fins i tot dins de la intimitat de les llars dels vilatans.
 

Però Nick tem que la iniciativa, en combinació amb una decisió del Tribunal Suprem de 1975 que va legalitzar l'estat de consum de marihuana dins de les cases - podria obrir les portes a l'abús de drogues.
 

Partidaris de la Iniciativa van prometre els líders nadius que les comunitats puguin seguir tenint el control local en certes condicions. Llei d'Alaska dóna a cada comunitat l'opció de regular l'alcohol a nivell local. Des del nord de Barrow a Klawock, 1.291 milles de distància, al sud-est d'Alaska, 108 comunitats locals imposen límits sobre l'alcohol, i 33 d'ells prohibeixen del tot.
 

Però la iniciativa no va proporcionar un llenguatge clar opt-out per als consells tribals i altres comunitats més petites, el que obliga a cadascú a trobar la manera de procedir.

Via: http://www.hightimes.com/read/alaska-becomes-3rd-state-legal-marijuana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada